tiistai 29. syyskuuta 2015

Kankaanpainantaa, ryijyjä ja paperinarua

Parin viime viikon aikana on tapahtunut paljon. Koulussa alkoi viimeinkin oman alan opinnot (minulla siis tekstiilipuolen opinnot). Aloimme valmistaa miniryijyjä kooltaan 20x20cm ja ne menevät myyntiin, mutta itselleenkin saa tehdä, jos sitten maksaa materiaalit. Ryijyä on tullut kyllä tehtyä kotonakin...nimittäin sain viimein valmiiksi Suuri Käsityölehden kilpailuun suunnittelemani ryijyn.

Työn nimi: Avaruustatti

Materiaalina ryijyssäni käytin sinisen ja harmaan eri sävyisiä jämävillalankoja. Niitä menikin 40x40cm kokoiseen ryijyyn todella paljon. Kuvio on yksi ornamenttitehtävän tuotoksistani ensimmäiseltä kouluviikolta, tosin pieniä muutoksia jouduin tekemään, koska ryijyssä kuvio hieman pullistuu jne. Tänään sitten kiikutin työn postiin ja jään jännityksellä odottamaan, että pääseekö työni palkinnoille. Itselleni oikeasti suurin palkinto on se mielihyvä ja itseluottamuksen kasvu jonka sain osallistumalla. Olen monesti meinannut osallistua käsityökilpailuun, mutta aina jänistänyt. Nyt uskalsin ja uskallan jatkossakin!

Viikonloppuna valmistin äidilleni synttärilahjaksi valaisinsarjan paperinarusta. En ollut aikaisemmin tehnyt tällaisia palloja, joten "muutama" ylimääräinen pallo piti tehdä, jotta sain viisitoista kelvollista. Tämä oli aika sotkuista hommaa, joten suosittelen suojaamaan itsensä ja työskentely tilan hyvin, sillä liimavesiseosta roiskui ympäriinsä kun narua kieputteli... Lopputulos on todella kaunis ja lahjan saajakin tykkäsi kovasti!



Koulussa alkoi kankaanpainanta kurssi, jossa tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat ovat yhtenä ryhmänä. Aloitimme tekemällä pieniä tekniikkakokeiluja. Itse innostuin värien sekoittamisesta ja teinkin 28 väriä, joista kirjoitin reseptit ylös, jotta pystyn tekemään samoja värejä vielä toistekkin. Löysin koululta ihanan muotoisen leimaisimen, jolla sitten sain nopeasti työskenneltyä.




Tänään harjoittelimme sabluunan avulla painamista ja yhtäkkiä huomasin että minulla on taas melko suuritöinen projekti käsissäni...ehkäpä seuraava työ voisi olla taas sellainen pieni ja helppo!
Värikokeilut heti suunnittelussa apuna! Ah kuinka käteviä, suosittelen tekemään. Itse aion laajentaa tätä värikarttaa joskus kun on  taas aikaa.

Aika monta sabluunaa leikattavana. Huom! Jokainen numero ja kirjain leikataan auki...


TSEMPPIÄ SUURIIN JA PIENIIN PROJEKTEIHIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti