sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viimeinkin yksilötehtävä!

Tällä hetkellä työstän tehtävänantoa "Ihmisen koriste". Projekti alkoi keskiviikkona ja ensi viikon tiistai aamuna olisi oltava valmista. Itse pidän tämän tyyppisestä opetuksesta, että saamme tehtävänannon tulkittavaksi, aikataulun ja ohjeet materiaaleihin. Tiistaina valmiina tulisi olla tuote (eli se ihmisen koriste) tai ainakin hyvä prototyyppi siitä. Lisäksi tulisi esitellä asiakas, jolle tuote on tehty ja sitten esitellä vielä luomisprosessia.
Vaikka suunnittelenkin tuotteen itselleni niin tuntui kivemmalle keksiä joku asiakas, vaikka hänen mieltymyksensä ovatkin omieni kanssa identtiset. Meidän tulee tehdä A4 kokoinen asiakasesittely, jossa kerromme asiakkaan toiveista tuotetta koskien; miksi tein juuri hänelle juuri tällaisen korun/koristeen, missä hän sitä käyttää, miksi valitsin nämä värit/materiaalit...
Alkuvaiheen suunnitelmia, tässä neulesetti mies asiakkaalle.


Aloitin tehtävän toteuttamisen miettimällä erilaisia asiakkaita ja heidän pukeutumistaan ja koristautumistaan. Suunnittelin muutamia hyvin yksinkertaisia juttuja niin miehille kuin naisille. Lopulta päädyin Martta asiakkaaseen ja aloin suunnitella hänelle huivia, jonka toteuttaisin haarukkavirkkauksella. Tehtyäni muutamia kokeiluja tekniikalla, en ollut tarpeeksi tyytyväinen joten lähdin suunnittelemaan korua. Tekniikaksi halusin virkkaamisen ja materiaaliksi valitsin kiiltäviä puuvillasekoitelankoja.




Seuraavaksi virkkasin useita ketjusilmukkanauhoja, joista kaulakorun toteuttaisin. Koska tekniikka oli nopea, virkkasin samantien lyhyempiä nauhoja, joista teen käsikorun. Kun nauhat olivat valmiit piti miettiä, miten asettelen/punon/rytmitän/kokoan korut. Vapaasti roikkuen nauhat näyttävät ihanan kevyiltä, mutta halusin ainakin jostain kohti sitoa ne yhteen, jotta koruihin tulisi rytmiä. Puuhelmellä kiinnittäminen näytti parhaimmalta, mutta helmille olisi keksittävä jotakin koristusta...Ei muuta kuin kokeilemaan.



Kokeilin päällystää helmet virkkaamalla, mutta tulos oli liian raskaanoloinen.

Tässä puuhelmen alkuperäinen väri...jotain on keksittävä.

Onneksi minulla on paljon siemenhelmiä. Huomenna kokeilen niiden liimaamista ja punomista helmien ympärille.


Tiistain jälkeen laitan sitten kuvia valmiista koruista! Alla vielä muutama kuva kotona puuhaamistani jutuista.


Laveerausharjoitus. Koulussa opeteltiin vesivärimaalausta ja innostuin vielä kotonakin kokeilemaan.


Aion osallistua Suuri Käsityö -lehden järjestämään seinätekstiili kilpailuun. Langat lajittelin värien mukaan pusseihin jo kuukausi sitten, mutta en ole vieläkään aloittanut! Yritän ryhdistäytyä ja päästä alkuun. Tästäkin projektista lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti